maandag 27 augustus 2012

Varia

Het is al weer even geleden dat ik geblogd heb. Dit i.v.m. vakantie en natuurlijk druk druk druk.
 
Allereerst ben ik bezig met het "Apeldoornse Huuske".
Dit is een project van Dolls House Nederland, ter promotie van het feit dat de miniaturenbeurs die dit blad elk jaar organiseert voor het eerst in Apeldoorn is, het laatste weekend van oktober.
Meer informatie hierover vind u hier. In totaal komen er verspreid over Apeldoorn 8 huuskes te staan. Mijn huuske is inmiddels niet meer kaal, het schilder- en pleisterwerk is klaar, er is behangen en er ligt al wat op de vloer. Momenteel ben ik bezig met de dakpannen:
Dit vereist enig kunst en vliegwerk, want de pannen moeten natuurlijk wel stormvast liggen!
Ik ben ook al bezig met de inrichting, het wordt een handwerkwinkel en mijn uitgangspunt is de handwerkwinkel van weleer in Apeldoorn: de Regenboog. Natuurlijk is het huuske niet groot genoeg om de hele winkel te reproduceren.
Aan de gehaakte gordijntjes voor de ramen wordt druk gewerkt, evenals aan het schellekoord.
 
Mijn miniaturenwerk gaat natuurlijk ook gewoon door:
de vogels die ik zelf ontworpen heb zijn weer iets verder "ontwikkeld", ze hebben nu ook pootjes, en niet alleen hele grote voeten.
 
Wat is-ie leuk he?
Genoeg voor deze keer, ik ben snel weer terug met meer foto's.
Bedankt voor je bezoek aan mijn blog!
 
Groetjes, Ria
 

 

1 opmerking:

  1. Hallo ria,

    Wat leuk te lezen dat je met het Apeldoorns huuske bezig bent en dan ook nog de regenboog namaken...ik ken de winkel de regenboog ook nog van vroeger. Ik ben reuze benieuwd hoe je huuske eruit komt te zien.Zelf ga ik de workshop doen van het huisje met electra in oktober. Als bewoner van deze stad is dit huisje pure nostalgie.
    Groetjes helma http://helma58.punt.nl

    BeantwoordenVerwijderen