woensdag 31 oktober 2012

Terug uit de Elzas

Hallo, en een speciaal welkom aan mijn nieuwe volgers!
 
Gisteren zijn we teruggekomen uit de Elzas. Het afgelopen weekend was het eerste weekend van Le Festival autour du Point de Croix in Kutzenhausen.
Het was geweldig, wat een aardige mensen en er waren heel veel mensen die het handwerken waarderen en zelf beoefenen.
Wij hadden een mooie kraam van 4 meter breed. Daar had ik nog wel een beetje pijn in de buik van, want met die mini's van mij 4 meter te vullen.....Maar we hadden de miniaturen per groep ingedeeld:
 
 

Je ziet hier van links naar rechts: de speeltuin, de picknick, de vogelvijver en de kerst. Links was mijn werkplek, daar lag ook de doopjurk waar ik mee aan het breien ben.

 
Ik had mijn eigen louplamp meegenomen, maar helaas paste deze niet op de tafel. Gelukkig was er een stand waar louplampen verkocht werden. We mochten van deze meneer voor de 3 dagen van de beurs een lamp lenen. Deze heb ik later gekocht, want het is een louplamp met LED licht, heerlijk rustig aan de ogen.
 
Voordat de beurs begon had ik al een beertje verkocht. Bij ons overnachtingsadres was een meneer die op slag "fliefd" werd op dit beertje:
Gelukkig mocht het beertje nog mee naar de beurs. Afgelopen maandag hebben we het beertje weggebracht. Als een miniatuurdiertje een nieuwe eigenaar krijgt, spreek ik het altijd toe dat ie zich moet gedragen:
 
 
Tot zover dit eerste verslag van de Elzas, volgende keer weer.
 
Groetjes en bedankt voor het lezen,
Ria
 

vrijdag 12 oktober 2012

poppenhuis in CODA

hallo,
 
sinds vanmorgen staat mijn Apeldoornse Huuske in de hal van het CODA museum.
 
dit zie je als je in de hal van het museum staat.
 
 
En sta je buiten dan ziet het er zo uit:
 
Beneden is de handwerkwinkel en boven is de zit-slaapkamer van de winkeljuffrouw.
 


Het was een heel werk, maar wel ontzettend leuk om te doen!
De winkel heet Ienieminie, naar mijn website. Het idee van een handwerkwinkel kwam omdat ik graag aan handwerken doe, en natuurlijk helemaal ienieminie handwerk. Aan de hand van herinneringen van mijn vriendin en mij aan de Regenboog, een voormalige handwerkwinkel in de Van Kinsbergenstraat, heb ik de winkel ingericht. De buitenkant lijkt op het huis aan de Sprengenweg waar ik gewoond heb. Mijn vader had 3 vogels boven de voordeur gemaakt en deze heeft mijn vriendin voor mij gemaakt en zit hier ook boven de voordeur.
 
Er waren nog veel meer ideeën, maar die komen nog wel in de loop van de tijd.
 
En dit allemaal omdat de Dolls House Nederland Show voor de eerste keer in Apeldoorn is. Ik zou zeggen ga er allemaal heen, het is heel leuk!
Helaas ben ik er niet, samen met mijn vriendin ga ik naar de Elzas, daar ben ik uitgenodigd op een handwerkfestival. Meer informatie daarover vind je hier. Wel reuze spannend natuurlijk. We zijn al druk aan het oefenen op het Frans.
 
 
Dit was het weer voor nu, bedankt voor het lezen en tot de volgende keer,
 
groetjes, Ria